Най-конурентоспособните икономики в света за 2019 г.

България и Румъния не променят позициите си спрямо миналата година

Снимка: Pixabay
19:27 29.05.2019

Сингапур, за първи път от 2010 г. насам, оглавява класацията за най-конурентоспособните икономики в света за 2019 г., измествайки САЩ. Рейтингът се съставя ежегодно от базирана в Швейцария IMD World Competitiveness Centre.

Сред причините са създаването на високотехнологична инфраструктура в страната, квалифицираната работна ръка, миграционното законодателство, става ясно от доклккада.

Хонконг се нарежда на второ място, а САЩ - на трето. Начело на първите пет са още Швейцария и Обединените арабски емирства.

България и Румъния се класират съответно на 48-та и 49-та позиция в световната класация като не променят мястото си спрямо 2018 г.

Въпреки изкачването с една позиция до 60-то място, Хърватия остава най-слабо конкурентната икономика сред държавите членки на ЕС в Югоизточна Европа. Хърватия също бе класирана като най-слабо конкурентната икономика сред държавите членки на ЕС.

Холандия се класира като най-конкурентоспособната страна сред 28-те страни членки на ЕС и е на 6-то място.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | класация | Румъния | Швейцария | държави | IMD World Competitiveness Centre | най-конурентоспособните икономики в света

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ