Най-споменаваните модели коли в Instagram

В Топ 10 има само една суперкола

Има повече от 45 млн. поста с коли в Instagram, но някои автомобили са по-популярни от други. Veygo, компания за автомобилни застраховки, базирана в Обединеното кралство, е направила подреждане на най-известните автомобили в света.

За да направят това, компанията съставя списък от 300 актуални и популярни модела автомобили, като за всеки един от тях е преброила двата най-популярни хаштага, които включват споменаване на марката и модела на автомобила, но също така и различни вариации и прякори.

Данните са изчислени към март 2019 г.

"Първоначално очаквахме данните да покажат много суперколи, като Ferrari," казва представител на Veygo пред CNBC Make It. "Но проучването показа, че суперколите не са толкова популярни, като обяснението е, че мнозинството от хората не притежават или нямат достъп до суперавтомобили, за да ги снимат и постват".

Все пак има една марка суперкола, която влиза в Топ 10.

Ето и подреждането:

10. Audi R8 - 2.9 милиона поста9. Lamborghini Aventador - 3 милиона поста8. BMW M4 - 3.4 милиона поста7. Chevrolet Corvette - 3.96 милиона поста6. Chevrolet Camaro - 4.6 милиона поста5. Jeep Wrangler - 5.1 милиона поста4. BMW M3 - 5.8 милиона поста3. Nissan GT-R - 7 милиона поста2. Honda Civic - 7.4 милиона поста1. Ford Mustang - 11.9 милиона поста
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | автомобили | марки | Instagram | постове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини