Намекът на Фед за понижение на лихвите още тласка нагоре индексите в САЩ

Европейските акции пък затвориха на червена територия в четвъртък

Снимка: БТА
През изминалия ден преобладаваше смесена търговия на финансовите пазар, като водещите индекси в САЩ регистрираха нови максимуми. Индустриалният индекс Dow Jones достигна до нов исторически максимум, воден от акциите на UnitedHealth. Индекса на 30-те сини чипа напредна с 227.88 пункта до 27088.08 и така премина за първи път в историята на индекса границата от 27000 пункта.

Печалбите бяха до голяма степен обусловени от очакванията,  че Федералният резерв с САЩ ще намали основния лихвен процент на заседанието в края на месеца. Широкият индекс S&P 500 завърши деня на абсолютен максимум, след като прибави 0.23% към стойността си до 3000 пункта, докато Nasdaq Composite се раздели с 0.1% и завърши дена при ниво от  8196.04 пункта. Печалбите бяха до голяма степен продиктувани от очакванията на Фед да намали лихвите, изолирайки пазара от забавящата се икономика и търговска битка с Китай. Акциите на UnitedHealth поскъпнаха с повече от 5%, след като Белият дом отхвърли предложение за премахване на отстъпките за лекарства. CVS Health и Cigna също поскъпнаха на фона на новината, като прибавиха съответно 4.7% и 9.2%.

Европейските акции затвориха на червена територия в четвъртък, след като МВФ заяви, че икономиката на Еврозоната е изправена пред нарастващи рискове, произтичащи от напрежението в търговията, Brexit и Италия.  Немският индекс DAX изостана с 1/3 от процента до 12332.12 пункта, докато лондонския бенчмарк завърши деня с понижение от 0.28% до 7509.82 пункта. Цената на златото се понижи в четвъртък под натиска на силния долар, който поскъпна след по-добрите от очакваните данни за индекса на потребителски цени. В края на деня трой унция от ценния метал се разменяше за $1403.55. Редица нефтени платформи спряха работа поради бурите, който вилнеят в мексиканския залив, което повиши цената на петрола до 60.40 долара за барел. докато сорта Брент поскъпна с 0.06% до $66.76.

Икономически данни за САЩ

В края на седмицата САЩ ще ни предостави данни за индекса на производствените цени, който измерва промяната в цената на стоките, продавани директно от производителите. Това е водещ показател за инфлацията на потребителските цени и има важно значение в икономиката. По-добри данни от очакваните би имало положително влияние за долара, докато по-лоши данни могат да окажат силен натиск върху стойността на щатската валута.

Intuitive SurgicalКомпанията е лидер в производство на роботи за лечение и хирургия и се намира във възходящо движение, което се насочва към максимумите около $590. Цената в момента опитва пробив над нивото на съпротива 537.07, което е 61.8% от нивата на Фибоначи. Пробив над него ще даде възможност за бързо поскъпване до следващото ниво на съпротива 557.66. Предвид високите стойности на индикатора MACD може да видим отдръпване от текущото ниво и понижение до психологическото ниво 500.

USD/CADВалутната двойка се намира в период на консолидация след силното понижение до 1.31. Очакванията са при низходящо пресичане на индикатора Стохастик да последва пробив под долната граница на рейнджа при 1.3032 и да видим възстановяване на основния тренд. Подходящо ниво за влизане в къса позиция е при пробив под нивото на подкрепа.

CopperЦената на медта срещна подкрепа при $26, като пробив над 50 периодната средна и низходящата тренд линия ще даде сигнал за обръщане на тренд и влизане в дълга позиция. За ограничаване на загубите е препоръчително да се използва нивото на подкрепа 260, като очакваното ниво за печалба е около $290. Пресичането и стойностите на индикатора Стохастик благоприятства развитие на възходящо движение.

Dow JonesИндустриалният индекс се движи към нови върхове, като за момента няма сигнали за отслабване на движението. Новото възходящо пресичане на индикатора Стохастик показва, че пазарът е готов да повиши стойността на индекса, като тенденцията за ръст се запазва до задържането им над 50 дневната средна около 26000 пункта.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: САЩ | Федерален резерв | индекси | Фед | Dow Jones | американска икономика | понижение на лихвите | цена на медта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини