Немската Lindner строи нов жилищен комплекс край София за 300 млн. лв.

Договорени са 90% от жилищата в „Резиденшъл парк Лозен“ още преди старта на строителството

Жилищен комплекс от затворен тип ще бъде построен в покрайнините на София. Днес бе положена първата копка на „Резиденшъл Парк Лозен". Това е поредният мащабен проект на германската Lindner Group AG в България. Сред другите проекти на компанията, реализирани в България, са „Бизнес Парк София" и „Резиденшъл Парк София".

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът Томислав Дончев, изпълнителният директор на Lindner Хелмут Ланг, председателят на Надзорния съвет, съдружник и член на фамилията Вероника Линднер, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара Тим Курт, зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов и Хубертус Клинк, ръководител на икономическия отдел на посолството на ФР Германия.„Резиденшъл Парк Лозен" представлява жилищен комплекс, намиращ се близо до с. Лозен и състоящ се от 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи и обществена зона с училище, детска градина, спортен център, търговски и обществени площи. Фаза 1 от проекта представлява инвестиция на стойност около 80 млн. лв., а цялостната инвестиция ще достигне 300 млн. лв.

„Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града", каза Георги Ранчев, управител на Lindner Immobilien  Management и на „Резиденшъл Парк Лозен", като уточни, че 90% от жилищните единици в Етап 1 вече са договорени.

Главният изпълнителен директор на Lindner Group AG Хелмут Ланг уточни, че компанията е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната. Той съобщи, че общата инвестиция в „Резиденшъл Парк Лозен" ще възлезе на 300 млн. лева и анонсира нов проект на компанията в Русе.„В България се правят инвестиции. България има безспорна нужда от още инвестиции – в градска инфраструктура, във фабрика, в машинно оборудване, в жилища", каза вицепремиерът Томислав Дончев. Той пожела успех на инвеститора и повече проекти не само в София и Русе, но в цялата страна, като от името на правителството обеща осигуряването на подходяща бизнес среда.

„Решението на Lindner Group AG за нова инвестиция в България е ясен знак, че бизнес средата в страната е стабилна", каза президентът на ГБИТК Тим Курт и цитира последната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара, според която 88% от компаниите членове на камарата заявяват желанието си да инвестират отново в България.

Главен изпълнител на „Резиденшъл Парк Лозен" е „Линднер България" ЕООД, а проектирането е дело на „Иво Петров Архитекти"ООД.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | Германия | жилищен комплекс | Lindner | Лозен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини