Nestle направи шоколад без добавена захар

Той е само от какао

Снимка: Nestlé
Nestlé обяви, че е създала уникален шоколад, направен изцяло от плодовете на какаото, като използва само зърната и плода като единствени съставки и следователно не добавя рафинирана захар.

Компанията планира да пусне първия такъв продукт в Япония през есента на тази година чрез KitKat Chocolatory. През следващата година ще последват и други продукти в други страни чрез някои от най-популярните сладкарски марки на Nestlé.

Новият шоколад е 70% черен, като чрез нова технология за подслаждане се използва фруктозата от самото какао.

Компанията твърди, че новият шоколад няма никакъв компромис по отношение на вкуса, текстурата и качеството.

Какаовите плодове съдържат какаови зърна и какаова пулпа. Пулпата обгражда зърната, тя е мека, сладка и бяла на цвят. Част от пулпата се използва за ферментация на какаовите зърна след събирането им, но значителна част обикновено се отстранява и стойността се губи. Досега не е използвана като съставка за естествено подслаждане на шоколада.

Припомняме, че компанията първа представи и рубинения, розов шоколад.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: шоколад | какао | Nestl | рафинирана захар

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини