Nike пусна приложение, с което да изберем точния размер маратонки

Nike Fit ще бъде пуснато през лятото в САЩ и някои европейски държави

60% от нас носят грешен размер на обувка, според Nike. Но компанията има план как да поправи това.

Компанията за спортни стоки разработва нова технология, която ще позволи на клиентите да намерят перфектния размер. Клиентите трябва само да влязат в приложението и да сканират краката си с помощта на смартфона си. Машинен алгоритъм препоръчва най-подходящия тип обувки Nike. Целият процес отнема секунди.

Тази технология за сканиране ще бъде внедрена в САЩ през юли, а после и в избрани страни в Европа (Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Италия и Испания) по-късно това лято. 

Клиентите могат да я използват, за да пазаруват онлайн у дома или в магазина, където клиентският консултант по продажбите ще сканира краката им.

"Наистина чувстваме, че сме направили пробив", каза пред BusinessInsider Майкъл Мартин, ръководител на глобалните дигиталните продукти на Nike, докато в Амстердам за първи път публично демонстрира приложението Nike Fit.Мартин каза, че днешните размери на обувките са базирани на система, която датира от стотици години. 

Планът на Nike е да се отдалечи от традиционната система за оразмеряване, която е "по същество средновековна", каза той. - Размерът е в основата си лъжа.

Компанията обаче не планира да въведе нови размери - клиентите не са съвсем готови за това, каза Мартин. Новата технология означава, че купувачите ще бъдат насочени към размера, който им подхожда най-добре, вместо автоматично да изберат размера, който смятат, че ще им стане.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: обувки | Nike | мобилно приложение | размер | маратонки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини