Нов кучешки парк се открива в кв. „Манастирски ливади“

Изгражда се и нов участък на ул. „Костенски водопад“

Снимка: BLD
18:47 25.06.2019
Строително-инвестиционната компания BLD стартира проект за облагородяването на кучешка поляна в столичния квартал „Манастирски ливади – Изток“. Идеята е на местни жители, които активно я ползват и се грижат за нея, със съгласието на собствениците на терена и подкрепата на столична община, става ясно от информация до медиите. 

Проектът се координира от урбанистите и градски дизайнери от Сдружение |Не|Формално, които имат значителен опит в създаването на споделени градски пространства с участие на местните граждани в над 20 български града. Те са събрали и обсъдили идеи за парка с жителите, а след това са изготвили и проекти за кучешки съоръжения, които ще бъдат монтирани с помощта на гражданите от 27 до 29 юни. 

Работата по кучешкия парк започна в началото на месеца с активното участие на посетителите на поляната и ще завърши с квартален фест на 30-ти юни (неделя).

BLD изпълнява и друг проект – за изграждане на пътна инфраструктура в участъка на ул. „Костенски водопад“ до ул. „Васил Стефанов“. Дейностите по него са започнали през миналата седмица и ще завършат през летните месеци, свързвайки бул. „Тодор Каблешков“ с ул. „Васил Стефанов“ и зоната, отредена за бъдещо изграждане на детска градина и училище в квартала.

Новият участък от улицата ще бъде дарение към столична община и е резултат на публично-частното партньорство между BLD и Район „Триадица”.

Инициативите на BLD идват на фона на строителството на жилищния комплекс MONA в квартала. Компанията изтъква, че градската среда е също толкова важна за хората, колкото е и домът за хората. „Затова създадохме програмата Building Difference, в която идентифицираме проблеми на различни градски зони и помагаме за решаването им, като включваме в работата граждани, експерти и Общината”, споделя Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | апартаменти | жилища | градска среда | BLD | Манастирски ливади | кучешки парк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини