Нов световен рекорд за най-висок пясъчен замък

Той прилича на замък от "Игра на тронове"

Снимка: БТА
Има невероятна нова сграда в Бинц, Германия - архитектурно чудо с кули, множество нива и със завидна морска локация. Кое е интересното? Изработена е от пясък.

На Фестивала на пясъчните скулптури в Бинц, на остров Рюген в Балтийско море, забележителната постройка от 17,66 метра грабна световния рекорд за най-високия построен досега пясъчен закъм.

Замъкът се строи още от месец май, като постепенно увеличава височината и завъртането и най-накрая надминава предишния рекорд - който е на замък, построен в Дуисбург, също в Германия, през 2017 г. - с височина 16,68 метра.Конкурсът за пясъчни замъци се провежда в Бинц от 2010 г. насам и всяка година туристите се тълпят да разглеждат фигурите по плажа. Германският град е морски курорт, известен със своите пясъчни плажове, но пясъкът, използван за годишния конкурс, всъщност се внася от Холандия, защото с него е по-лесно да се извайва.

Нивото на детайлност на пясъчния замък в Бинц е доста невероятно - прилича на град от "Игра на тронове", с дракон в подножието му и стени, обгръщащи извисяващи се кули. Няколко художници са участвали в изграждането му.

Един от тях - Томас ван Дунген получи сертификат за световния рекорд на Гинес като признание за постижението.

И все пак, пясъчният замък не може да стои вечно, така че ако искате да го видите, трябва да го направите до ноември. Билетите са по €8,50 евро за възрастни и €5,50 за деца.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | замък | световен рекорд | пясък | Бинц | пясъчни фигури | висок

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини