Нови продукти за улеснено кредитиране ще бъдат представени на бизнеса в София

„Джобс“, Българската стартъп асоциация и Националния иновационен фонд ще проведат заключителната си среща с компаниите в България

ББР 12:22 09.07.2019
Утре в София ще се проведе заключителната среща от разяснителната кампания на експертите от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на Българската банка за развитие (ББР). Те ще представят на представители на столичния бизнес своите продукти за кредитиране на бизнеса при улеснени условия. От Българската стартъп асоциация също ще запознаят компаниите с дейността си. Освен това ще бъдат обявени правилата, по които ще се проведе Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ).

Новите правила вече бяха разяснени на компаниите в останалата част на страната по време на специална информационна кампания. Тя стартира на 1 юли в Монтана и се проведе съвместно с Българската стартъп асоциация и Микрофинансиращата институция „Джобс“ към Българската банка за развитие. Трите организации запознаха с работата си представителите на бизнеса от 9 града в страната – Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. Информационната кампания ще бъде закрита на 10 юли, сряда, от 13 ч. в хотел „Балкан” в София.

Наличният финансов ресурс за Десетата конкурсна сесия на Националния инвестиционен фонд е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ за проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност.

От BESCO имат амбицията да са мост между държавата и стартъпите. Представителната организация вече обединява над 400 стартиращи  компании.

Експертите от МФИ „Джобс“ пък представят пред фирмите своите кредитни продукти  с гаранционно покритие, реализирани с помощта на съответните гаранционни механизми от страна на Европейския Инвестиционен Фонд. За тях могат да кандидатстват стартиращи микро- и малки предприятия,  включително и земеделски производители.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | ББР | Българска банка за развитие | Национален иновационен фонд | НИФ | Джобс | улеснено кредитиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ