Няколко пътници могат да пътуват в софийския градски транспорт с един талон

Наредбата е променена още на 5 април 2018 г., но по билетите все още стои старата информация

Снимка: Economic.bg/Архив
Талонът за десет пътувания в градския транспорт на София може да се използва от няколко човека. Изискването за показване на т.нар. „десетка“ е отпаднало с промяна в съответната Наредба още на 5 април 2018 г. Тази информация обаче не е широко разпространена от Центъра за градска мобилност, поради което пътуващите масово не знаят за това.

Днес „Офнюз“ съобщи за промяната, след като медията е получила информация от пътник, който пък случайно е разбрал за промяната от разговор с контрольор в градския транспорт.

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) обясниха за Economic.bg, че наистина изискването за показване на карта №10 е отпаднало.

Оказва се обаче, че освен липсата на широко разпространяване на тази информация от страна на ЦГМ и Столична община, на билетите все още пише, че талонът е за 10 пътувания „на един пътник“. Също така пише, че „важи само с талон №10 със същия номер“.Талон, закупен на 10 юли 2019 г.

Така изписаните надписи върху билетите от 1 до 9 казват, че всеки пътник е длъжен да притежава талон №10 заедно с останалите билети, докато промяната в Наредбата казва, че не сме длъжни да го показваме, т.е. с един талон биха могли да пътуват 10 човека.

ОТ ЦГМ опитаха да обяснят наличието на тези текстове върху талоните, които по своята същност са ценни книги, с неизчерпани количества. От публикуването на Наредбата досега са изминали 15 месеца.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: билет | градска мобилност | градки транспорт | талон з апътуване | талон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини