Окончателно: Плажовете ще се отдават на концесия от Министерство на туризма

Депутатите от НСФБ изразиха своето несъгласие с остра реакция

Снимка: Economic.bg
12:14 18.07.2019
Министерство на туризма ще провежда процедурите по концесиониране на плажовете. Това реши парламентът на второ четене с приемане на промените в Закона за концесиите. 

Промените предвиждат министърът на туризма да организира процедурата за определяне на концесии и наеми и да поеме контрола върху тях, а плажовете отново се прехвърлят в закона за устройството на Черноморското крайбрежие. В мотивите на МС се посочва, че това ще ускори процедурите по отдаването им на концесия и ще улесни тяхното стопанисване и управление.

Според Николина Ангелкова промените ще доведат до по-голяма прозрачност. "Всички договори, които изтичат в рамките на 2020 г., те са 39, ще следва да се отдават при много тежки условия, ако не променим сегашния ред", обясни Ангелкова, цитирана от БНР. 

Гласуването доведе до нов сблъсък между министъра на туризма и лидера на НФСБ Валери Симеонов. Според него контролът ще бъде несериозен и няма да има прозрачност, а плажовете ще се подаряват на близки до властта. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: закон | концесии | плажове | промени | отдаване | Ангелкова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини