Оптимизъм на борсата в Ню Йорк в началото на седмицата

Сред акцентите на деня бяха акциите на Facebook и Netflix, които поскъпнаха с 3.8% и 3.2%

Водещите щатски индекси изпратиха първия работен ден с положителни настроения, като Dow Jones и S&P 500   нараснаха с 0.09 на сто до респективно 26112 и 2889 пункта, а технологичният NASDAQ прибави 0.62% до 7845 пункта в навечерието на двудневната срещна на Федералния резерв, която ще приключи в сряда с доклад и изявление на гуверньора. Сред акцентите на деня бяха акциите на Facebook и Netflix, които поскъпнаха с 3.8% и 3.2%; книжата на Amazon – с 0.53%, а тези на Alphabet и Apple – с по 0.7%. Изненадата на деня беше аукционната къща Sotheby, чиито акции поскъпнаха с близо 60%, след като стана ясно, че ръководената от френския милиардер Патрик Драи компания BidFair USA е сключила сделка с Sotheby за придобиване, с което аукционната къща излиза от борсата. Сделката за придобиване на Sotheby е на стойност 3,7 млрд. долара. 

В Европа бенчмаркът DAX се понижи с 0.09%. Френският САС нарасна с 0.44%, а FTSE – с 0.16%. На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 2.087% и 2.577%. Цената на петрола се понижи – сортът Брент поевтиня с повече от долар до 61.01 долара на барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол навлязоха с 1.17% в червената територия до 51,91 долара за барел. Цената на златото отчете спад от 1,73 долара до 1339 долара за тройунция.

Изявление от Марио Драги

Днес в 11:00 часа българско време управителят на Европейската централна банка Марио Драги ще направи изявление, като думите му се очаква да съдържат информация относно бъдещата монетарна политика на Зоната. По традиция изказването му ще бъде съпроводено със засилена волатилност на валутните пазари.

Изявление от Марк Карни

Днес в 17:00 часа българско време управителят на Английската централна банка Марк Карни ще говори на панел на ЕЦБ в Синтра, като се очаква като гуверньор да засегне теми като Брекзит и бъдещата парична политика на АЦБ. Възможно  думите му да предизвикат волатилност на валутните пазари. След него участие в панела ще вземе и Марио Драги.

Акциите на гиганта се движат възходящо от края на миналата година насам и след успешния пробив на 50-дневната средна ЕМА се вижда навлизането на индикатора Стохастик в зоната на прекупен пазар, което ни кара да очакваме, че скоро мечките слабо ще надделеят над биковете и ще изпратят котировките към ново понижение с тест на пълзящата средна. Не очакваме пробив и смятаме, че моментът ще може да се използва за покупка на по-ниска цена.

Движението на валутната двойка е в рамките на възходящ канал, като в началото на седмицата котировките се доближиха до 50-периодната средна и правят опит за покачване над нея. За успешен пробив ще приемем поскъпване до 0.9485, но знак за покупка с цел 0.9570-0.9600 ще бъде скок над това ниво – около 0.9520-0.9530 заради поскъпването до малко 0. 9500 и последващите спадове през последните седмици.

На дневната графика на нюйоркското кафе се вижда поевтиняването с близо 10 долара от началото на юни след значителното поскъпване през май, което не успя да изкачи котировките над 50% от Корекцията на Фибоначи. В момента котировките са около 50-дневната ЕМА, която съвпада с подкрепата при 76.40%. Спад под тях или поевтиняване под 94 долара ще даде поле за къса позиция с цел около 90-91 долара.

Френският индекс успешно проби линията на съпротива от май насам и след изкачването над 50-дневната средна ЕМА забави движението си, което е донякъде нормално предвид силното поскъпване от първите дни на месеца. Ако индексът се изкачи над 5400-5420 пункта, ще може да се влезе в дълга позиция с първа цел 5500 и втора – 5600 пункта. Преди това е възможно леко поевтиняване, като пробив и спад под пълзящата средна ще елиминира горната прогноза. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | брент | пазар | акции | злато | природен газ | фондови пазари | щатски акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини