Още през юли може да е избран концесионер на Летище София

В момента комисията разглежда бизнес моделите на кандидатите

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
Възможно е още през юли комисията, разглеждаща документите на кандидатите за концесионери на Летище София, да реши кой ще бъде бъдещият концесионер на столичния аеропорт. Това стана ясно по време на изслушване в Транспортната комисия на ресорния министър Росен Желязков.

Той обясни, че към настоящия момент все още се разглеждат в пълнота офертите. „В момента комисията, заедно с консултантите, изследват бизнес модела, който съставлява същината на концесионния договор. Работата е изключително обемна. Само за илюстрация, офертите са между 600 и 800 страници всяка, без да броим приложенията към тях“, каза Желязков.

По неговите думи работата трябва да приключи най-късно 90 дни след отварянето на офертите, което стана на 9 май, и комисията ще се опита да спази този срок. „През следващата седмица ще бъдат изпратени въпроси до всички участници, които трябва да дадат ясноти по бизнес моделите си. Срокът за отговори ще бъде около 5 дни, това ще бъдат уточняващи въпроси около някои неясноти“, обясни транспортният министър.

Желязков коментира и концесията на Летище Пловдив. Според него до десетина дни може да има избран изпълнител, който да направи концесионните анализи. "Ще отнеме около месец и половина-два и след това ще се пусне търга за възлагане на концесията", каза министърът.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: концесия | Летище София | концесия на Летище София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини