Основателят на Zara има имоти за близо 10 млрд. евро

Оценките за портфолиото от недвижимости на Амансио Ортега са към 2018 г.

20:00 25.07.2019
Амансио Ортега, вторият най-богат човек в Европа и основател на Inditex, има активи в търговски площи на стойност близо 10 милиарда евро (11 милиарда долара) в края на 2018 г., което е с 11,5% повече от предходната година, според инвестиционния му посредник.

Използвайки огромните дивидентни плащания от Inditex, 80-годишният Ортега е направил предимно безрискови покупки на сгради, вариращи от първокласни търговски имоти в Лондон и Ню Йорк до офис сгради в центъра на Мадрид.

Повечето от имотите на Ortega са консолидирани в компания, наречена Pontegadea Inversiones, която притежава 50,01% дял в Inditex заедно с милиарди евро инвестиции в недвижими имоти.

Годишните резултати на Pontegadea показаха, че активите от недвижими имоти са за 9,767 милиарда евро в края на 2018 година.

По-рано тази година Pontegadea приключи закупуването на два офис блока в Сиатъл, които в момента са отдадени под наем на Amazon, в най-голямата сделка на испанския фонд в САЩ.

Pontegadea извършва инвестиции в недвижими имоти на стойност 416 милиона евро през 2018 г. в допълнение към закупуването на 9,99% от испанската телекомуникационна компания Telxius за 378 милиона евро, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Освен от акциите на Inditex приходите на Pontegadea, свързани предимно с дейността по недвижими имоти, са се увеличили с 5,2% на годишна база през 2018 г. до 405 милиона евро.

Inditex обяви увеличение на дивидентите със 17% през март.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търговски площи | Inditex | Zara | недвижими имоти | Амансио Ортега | Pontegadea Inversiones

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини