Расте интересът към мобилните плащания и портфейли

Това е показател, че търсенето и интересът ще се повишават и през следващите години

Снимка: Mastercard
Потребителите са все по-положително настроени към новите технологии за мобилни и безконтактни плащания. В мрежата почти 95% от разговорите за е-портфейли са положителни, а 30% от публикациите хвалят скоростта, ефективността и удобството на съответните продукти. Това сочи проведеното в началото на годината проучване Mastercard Digital Payments Study в социалните мрежи, което измерва интереса и ангажираността на потребителите към новите технологии за мобилни разплащания. 

Проучването е реализирано от глобалния лидер за мониторинг PRIME Research и Mastercard и бе представено на Световния мобилен конгрес в Барселона. Данните анализират повече от 3.3 милиона разговора от последната година в Twitter, Facebook, Instagram и китайската социална мрежа Weibo. 

Потребителите се вълнуват все повече от темата, става ясно от проучването. Според резултатите през 2019 г., в сравнение с изминалата година има над 30% увеличение в споменаванията.  Днес почти 20% от всички разговори, свързани с онлайн търговия, засягат безконтактни плащания и мобилните портфейли.

„On-demand”, или „На момента“,  не е просто очакване, което хората имат към съдържанието, което получават, това е реалната представа на потребителите за това как трябва да пазаруват и плащат всеки ден. В тазгодишното проучване, можем да видим как тези бързи, удобни и сигурни начини на плащане са добре приети на всички пазари. Това е показател, че търсенето и интересът ще се повишават и през следващите години“, коментира Роуз Бюмон, старши вице президент за Европейската комуникация и развитие на разплащанията за Mastercard.  

Освен основната тема за мобилните плащания, мониторингът разглежда и темите за изкуствения интелект, QR системите и плащанията със смарт аксесоари. Анализираните разговори показват, че потребителите продължават да се фокусират върху безопасността на парите и данните си като основно условие за потребление. В публикациите си хората признават сигурността на новите технологии, която им гарантира спокойствие при мобилни плащания.

Докато последните новини за пропуски в опазването на личните данни генерират 1/5 от всички разговори, свързани с личните данни, други 13% от тези разговори отбелязват потенциала за сигурност на дигиталните технологии, включително блокчейн, токенизацията и биометрията. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: MasterCard | бизнес | проучване | онлайн търговия | мобилни разплащания | мобилни портфейли | е-портфейли

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини