Откриват мобилни бюра по труда в по-малките населени места

Услугата ще функционира в населени места с над 100 жители

Агенция по заетостта започна организирането на "Мобилни бюра по труда", които ще обхванат по-малки населени места с над 100 жители. За целта от началото на август се организират специални събития, на които ще се представят свободни позиции за работа в дадения регион.

Услугата ще започне да функционира поетапно във всички административни области в страната с изключение на град София, за който прилагането й не е икономически обосновано. Предвижда се да бъдат обхванати населени места с икономически активно население над 100 души, в които има условия и съдействие от общината. Експертите, включени в мобилните екипи, предоставят пълния набор от услуги на бюрата по труда, с цел да се намали делът на обезкуражените и неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. 

Новият подход на Агенцията по заетостта е адресиран и към работодателите, които имат готовност да наемат търсещи работа лица от тези региони. Успоредно с това чрез мобилното бюро по труда ще се търсят безработни и неактивни, които да се насочат към обявените позиции от други работодатели, заявили готовност да осигурят транспорт и наемат безработни от отдалечени от местоработата населени места.


През тази седмица мобилно бюро по труда ще посети 13 населени места, в т.ч.:

12 август – с. Новачене /община Никопол/ и с. Окорш /община Дулово/;

13 август – с. Джурово /община Правец/;

14 август – с. Сталийска махала /община Лом/, гр. Земен /община Земен/, с. Трайково /община Лом/, с. Бяла паланка /община Твърдица/, с. Ковачевци, /община Ковачевци/;

15 август – гр. Добринище /община Банско/, с. Вакарел /община Ихтиман/, с. Кермен /община Сливен/ и в с. Крушовица /община Мизия/;

16 август – с. Ковачица /община Лом/.

В срещите могат да се включат всички търсещи работа и работодатели.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | Агенция по заетостта | малки населени места | мобилни бюра

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини