Отстраненият шеф на WeWork вече не е милиардер

Адам Нюман си тръгна от компанията след отложения борсов дебют

Макелви (вляво) и Нюман
Макелви (вляво) и Нюман
Снимка: WeWork
Адам Нюман вече не е милиардер, според актуалната оценка на Forbes. Нетното състояние на бившия изпълнителен директор на WeWork се е понижило до 600 млн. долара, изчислява списанието, успоредно с понижаването на оценката на неговата империя след отлагането на първичното публично предлагане на компанията за споделени работни пространства.

Нереализираното IPO доведе до това компанията, оценявана доскоро на 47 млрд. долара, да се споменава заедно с думата фалит - само за 6 седмици. 

Другият съосновател на дружеството - Мигел Макелви, също е загубил статута си на милиардер.

Спадът от 3.5 милиарда долара в личното богатство на Нюман е резултат от намаляващата стойност на 18-процентния му дял в WeWork, съобщава Forbes. Компанията не е публична, но беше оценен на 47 млрд. долара през януари след инвестиция от японската инвестиционна компания Softbank. През септември оценката е вече едва 10 млрд. долара, след провала на нейното IPO, който доведе и до смяната на Нюман като главен изпълнителен директор. Сега Forbes изчислява, че компанията струва „най-много 2.8 млрд. долара“.

Представител на Нюман отказа коментар пред Business Insider по въпроса дали богатството му е паднало под 1 млрд. долара.

Ето и как Forbes пресмята състоянието на предприемача: 504 млн. долара дял в WeWork и
500 млн. долара, спечелени от продажба на акции, минус 380 млн. долара дълг, разкрит във формуляра S1 за листването на WeWork.

Изданието твърди, че нито Нойман, нито Макелви, който сега има 400 млн. долара, ще се присъединят към клуба на 10-цифреното богатство.

Нюман основава WeWork през 2010 г. заедно със съпругата си Ребека Нюман и Мигел Макелви. 

Загрижеността на потенциалните инвеститори относно финансите и проблемите с корпоративното управление накара Нюман да подаде оставка като изпълнителен директор на WeWork на 24 септември.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: богатство | милиардер | милионер | WeWork | Адам Нюман

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини