Папа Франциск се отправя към Скопие

Там днес е обявен неработен ден за държавните служители

Снимка: БТА
07:28 07.05.2019

Негово светейшество папа Франциск, който пристигна на 5 май на апостолическо пътуване в България, заминава тази сутрин за Северна Македония. Той ще бъде изпратен на летище София от министър-председателя Бойко Борисов.

В съседна Северна Македония правителството обяви, че 7 май е неработен ден на територията на град Скопие поради посещението на папа Франциск.

„В съответствие с последните организационни оценки, свързани с протокола за посещението на Негово светейшество, папа Франциск, и в съответствие с нуждите и исканията на институциите и гражданите, правителството на Република Северна Македония реши, че утре, 7 май (вторник), няма да работи ден за всички служители в държавната и държавната администрация на територията на град Скопие”, пише в съобщението на правителството.

Правителството също така препоръча на частните компании, особено от централната градска зона, също да обявят деня за неработен и така да допринесат за организацията на посещението на папа Франциск.

Папа Франциск пристигна на 5 май в София с папска свита, съставена от 35 души. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | папа Франциск | Скопие | Северена Македония

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини