Парното на столичани тази година е значително по-скъпо

Разликата спрямо миналия отоплителен сезон е почти 200 лева средно

Милена Стоянова (в средата)
Милена Стоянова (в средата)
Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
13:53 22.08.2019
Отоплителният сезон 2018/2019 г. на софиянци с имоти между 50 и 70 кв. метра е струвал 721, 26 лева средно, съобщи Милена Стоянова управител на "Техем". Това е с почти 200 лева повече от средната сума за тези жилища от предходния отоплителния сезон. Тогава клиентите са платили средно 522, 22 лева, посочи Стоянова.

Увеличението на цената на топлинна енергия с 16% миналата година, допълнено с по-дългия и студен отоплителен сезон, водят до по-големите сметки.

Последният отоплителен сезон е продължил 174 дни, като средната температура е била 4,4 градуса, посочи Милена Стоянова. В резултат близо 60% от клиентите на "Техем" са получили изравнителни сметки със суми за доплащане към "Топлофикация София". Близо 13% от клиентите имат да доплащат само до 10 лева, което означава че предварителните изчисления за тяхното потребление е било много точно, посочиха от фирмата.

Клиентите на фирмата в София са 180 хиляди. От тях 1588, или 0,87 процента, не са осигурили достъп до отчет за уреди водомери. Тези клиенти са получили изравнителни сметки на максимална мощност, както изисква Наредбата за топлоснабдяване. В тримесечен срок тези хора могат да осигурят достъп, допълниха от фирмата.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: парно | топлофикация | сметки | отоплителен сезон | отопление | Техем | Милена Стоянова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини