PayPal стартира услугата си за трансфер на пари Xoom в Европа

Тя позволява превод на суми до 10 000 долара в 32 държави на континента

Снимка: PayPal
08:10 16.07.2019
Американската платежна компания PayPal се разширява допълнително в Европа, като стартира своята международна услуга за трансфер на пари Xoom във Великобритания и 31 други страни от континента.

Xoom позволява на клиентите да прехвърлят пари в чужбина на повече от 130 международни пазара, включително Индия, Пакистан, Нигерия, Кения, Полша и Китай.

Компанията заяви, че внедряването на услугата ще й помогне да се спечели пазарен дял на световния пазар на паричните преводи от 689 млрд. долара, като се основава на предишен опит в САЩ и Канада.

Само британците прехвърлят над 26 млрд. долара в чужбина ежегодно, много от които изпращат пари, за да помогнат на членовете на семейството си да плащат сметки.

Xoom си партнира с големи банки и други финансови фирми, за да улесни паричните преводи, като клиентите могат да прехвърлят до 10 000 долара (8 800 паунда) на транзакция.

Сред изброените 32 пазара не е България, но от сайта на услугата е видно, че може да се изпратят пари от друга държава у нас.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | пари | PayPal | трансфер | Xoom | платежна услуга

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини