Промени в Надзорния съвет на ЕСО

Другата седмица ще бъде избран председател на електроенергийния оператор

Експертът по международно сътрудничество в Национална електрическа компания (НЕК) Петър Петров заема мястото на Северин Въртигов като член на Надзорния съвет на „Електроенергиен системен оператор“ (ЕСО). Промяната е одобрена от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Въртигов е освободен от Съвета на директорите на 31 януари 2019 г. по негово желание, съобщават от Български енергиен холдинг (БЕХ).

Петър Петров в момента заема длъжността експерт международно сътрудничество – протокол  в отдел „Международно сътрудничество и връзки с обществеността“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД (НЕК). В периода от края на 2014 г. до началото на 2019 г. е заемал длъжността Ръководител в същия отдел. Петров е бил Директор на дирекция „Административна“ в НЕК.

Председателят на Надзорния съвет на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД  ще бъде избран на заседание, което ще се проведе през следващата седмица.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕСО | Надзорен съвет | председател | Петър Петров | Северин Въртигов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини