Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда

10:56 01.10.2019
Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността „прокурор“, считано от 2 октомври, потвърдиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда, информира БГНЕС.

Правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която, според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той. През миналата седмица той отказа да събори незаконното си барбекю, построено върху спорната тераса.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: оставка | прокурор | Пламен Георгиев | Валенсия | консул | КПКОНПИ | тераса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини