Понижения за петрола и златото на пазарите

Нова доза оптимизъм за споразумение САЩ-Китай

Снимка: Pixabay

Борсите в Щатите останаха затворени в четвъртък поради националния празник „Денят на независимостта“. Европейските акции приключиха деня без сериозна промяна, след като по-слабите от очакваните данни за щатската икономика  дадоха на инвеститорите основателна причина да очакват, че Федералният резерв ще намали лихвените проценти на предстоящата си среща в края на месеца. Немският индекс DAX завърши деня с повишение от 0.11% до 12629.90  пункта, за което допринесе поскъпването на телекомуникационните компании. Търговията в Лондон изостана, което понижи индекса FTSE 100 с 0.08 процента до 7603.58 пункта.

Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу заяви, че търговските преговори между САЩ и Китай ще продължат през следващата седмица, което дава нова доза оптимизъм, че двете страни може скоро да стигнат до споразумение.

Междувременно напрежението между Вашингтон и Техеран продължава да ескалира след публикация в Twitter на президента Доналд Тръмп, който казва на Иран, че заплахите могат да се обърнат, след като иранският президент Хасан Рухани обяви, че Иран ще увеличи обогатяването на уран.

Нарасналото притеснение за световната икономика и по-слабите от очакваното данни за запасите на петрол в САЩ понижиха цената на петрола, която достигна 56.80 долара за барел, докато сортът Брент завърши с понижение от 1.10% до $63.13.

На фона на стабилните фондови пазари и в очакване на данните за промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор цената на златото отстъпи пред долара с 0.23 на сто но се задържа над границата от 1400 долара за тройунция, докато среброто поевтиня до $15.26, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

Икономически данни – САЩ

През последния ден от търговската седмица САЩ ще публикува данни за промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор и нивото на безработица. Стойностите ще бъдат от изключително важно значение, тъй като са едни от важните фактори, които ще сигнализират за намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв.

Инструменти на фокус

Guardant Health – Дневна

Компанията оперира във фармацевтичния сектор като произвежда продукти за биопсия и бележи огромен ръст след IPO-то през 2018 година. Въпреки леката корекция, цената се намира във възходящ тренд, при което ще следим за пробив над низходящия канал. Това ни дава възможност за покупка с ограничаване на загубите около нивото 79 и цел достигане на цена над $100.

EUR/USD – 4 часова

Най-търгуваната валутна двойка се намира в консолидация с тенденцията да възобнови низходящото си движение. Краткосрочната цел е достигане до долната граница на канала около 1.1250, но преди това трябва да видим пробив на 1.1270, което ще даде сила на продавачите. При засилване на еврото и пробив над 1.13 ще имаме признаци за обръщане на низходящото движение с перспективи за тестване на 50 периодната средна.

NatGasUS – Дневна

Природния газ формира свиващ се триъгълник и се намира в крайната фаза, което ще доведе до пробив на някоя от линиите на съпротива или подкрепа. Поевтиняване под 2.25 ще даде възможност за възобновяване на основния низходящ тренд, докато при образуване на възходящо пресичане на индикатора Стохастик и поскъпване над 50 периодната средна ще имаме предпоставки за бързо поскъпване.

Dow Jones – Дневна

Развитието на търговските отношения между САЩ и Китай дадоха добра основа за поскъпване на щатските индекси, което изкачи Dow Jones до рекордни нива. Условията са добри за развитие на основния тренд, но трябва да сме внимателни за образуването на резки спадове, за което сигнализира индикатора CCI, който се намира високо в зоната на прекупен пазар.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: борса | петрол | акции | търговия | Китай | САЩ | пазари | злато | лихви | Фед

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини