Понижения за щатските индекси в средата на седмицата

Пазарите останаха фокусирани върху търговските отношения между Вашингтон и Пекин

В средата на седмицата щатските акции записаха понижение под натиска на технологичния и банковия сектор, които бяха сред най-губещите. Основна причина  за загубите в технологичния сектор беше лошото представяне на производителите на чипове.

Акциите на Facebook поевтиняха с 1.7%, след като доклад на Wall Street Journal показа, че компанията е разкрила имейли, свързващи главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг с практиките за поверителност на компанията. Това отдръпна инвеститорите от технологичния гигант, което се отрази и на индекса Nasdaq Composite, който изостана с 0.4% до 7792.72 пункта. Индустриалният Dow Jones се раздели с 43.68 пункта, за да завърши деня при ниво от 26004.83, докато S&P 500 изтри 0.2 на сто от стойността си до 2879.84 пункта.

Пазарите останаха фокусирани върху търговските отношения между  Вашингтон и Пекин, след като президента на САЩ  Доналд Тръмп показа търговско споразумение между страните и съобщи, че няма намерение да продължава с преговорите ако от Пекин не приемат поне основните точки, които са заложени в него. Несигурността около търговската война, се отрази върху европейските акции, който завършиха деня на отрицателна територия. Бенчмаркът DAX се понижи с 0.33%, но остана над психологическата граница от 12000 пункта, докато FTSE 100 изгуби 0.42 на сто до 7367.62 пункта.

Цената на златото остана стабилна, след като инвеститорите намалиха интереса си към рискови активи. Ценният метал завърши деня с повишение от близо половин процент до 1333.40 долара за тройунция, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

В сряда бяха публикувани данните за запаси на петрол в САЩ, които се оказаха по-лоши от очакваните, след повишение от  2.206 млн. барела и оказаха силен натиск върху цената му. Лекият суров петрол поевтиня с 3.74% до 51.08 долара за барел, докато сорта Брент пробив под границата от $60 до 59.85%.

Акцентите днес

Основен лихвен процент - Швейцария

В четвъртък от 10:30 Националната банка на Швейцария ще публикува решението си за основния лихвен процент в страната, след като в момента се намира на отрицателно ниво от  -0.75%. Не се очакват изненади с решението на Банката, но въпреки това може да се наблюдава засилена волатилност при валутните двойки, включващи швейцарския франк – CHF.

Инструменти на фокус

Snap – 4 часова

Сравнително младата за фондовите пазари компания формира силно възходящо движение от средата на месец май, при което цената достига до локален максимум при $14.13. Очакванията ни са текущия тренд да запази импулса си, но преди да последва нова възходяща вълна може да се формира консолидация или, по сериозна корекция, до 50 периодната средна.

GBP/USD – 4 часова

Британският паунд отслаби позициите си пред щатската валута, което понижи валутната двойка близо до психологическото ниво 1.27 и до нивото на подкрепа образувано от 50 периодната средна. Движението остава под натиск от образувалата се дивергенция, която очакваме да понижи цената до 1.26. При затваряне на 4 часова свещ под линията на подкрепа може да считаме, че имаме пробив и възстановяване на движението.

XAU/USD – 4 часова

Златото опита засилване на възходящото движение с цел тестване на максимума при 1348.18 долара за тройунция, но импулса беше ограничен до малко под $1340. Предвид движението на индикатора RSI смятаме, че е по-вероятно да се формира корекция на цената, която да тества в краткосрочен план 32.8% от нивата на Фибоначи при цена от $1320. Пробив под 50 периодната средна би засилило продавачите и е добра възможност за влизане в къса позиция.

CAC40 – Дневна

Френският индекс формира дивергенция точно до линията на съпротива, което е силен сигнал за бъдещо понижаване. Очаква се бързо понижение до минимумите около 5250 пункта. При възстановяване на покачването и пробив над 50 периодната средна анализът ни ще се счита за невалиден, при което може да се очаква формиране на нова възходяща вълна.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | фондова борса | акции | Китай | САЩ | пазари | злато | индекси | търговска война | Елана Трейдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини