Поредна положителна седмица за американските фондови пазари

Ръстове и за трите основни индекса

Снимка: БТА
Поредна положителна седмица за американските фондови пазари, след като водещите индекси завършиха първата борсова сесия с макар и слаби ръстове, а позитивните настроения са умерени в очакване на разгара на сезона на отчетите тази седмица. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones нарасна с 0.1% до ниво от 27359 пункта. Широкият S&P 500 затвори на 3014 пункта, а технологичният Nasdaq се увеличи с 0.17 на сто до 8258 пункта.

Сред корпоративните акценти беше Citigroup, която представи отчета си за тримесечието, и който отчет надмина очакванията на анализаторите. Въпреки това очакванията са печалбата в S&P 500 да отбележи спад от 3%, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

На фокус бе и новината, че китайският икономически растеж се е забавил до 6.2% през второто тримесечие спрямо година по-рано, което е най-ниският му темп от поне 27 години насам на фона на продължаващата търговска война между Пекин и САЩ, а Доналд Тръмп написа в Twitter, че това именно е причината, заради която „Китай иска да сключи сделка“.

Американският сорт петрол поевтиня с 1.75% до 59.32 долара за барел. В същото време фючърсите бенчмаркът Брент се понижи с 1.25% до 66.15 долара.

Акцентите днес

Продажби на дребно – САЩ

В 15:30 часа ще бъде изнесена информация за продажбите на дребно в САЩ. Този индикатор е един от най-важните показатели за потребителските разходи и съответно за общата икономическа активност. Очаква се месечните стойности да се увеличат с 0.1%, като за юни този ръст е бил в размер на 0.5%.

Инструменти на фокус

Pandora S/E – Седмична

Производителят на бижута се движи с постоянен темп на понижение през последните близо три години, като максимумът за 2016 година е бил малко над 1000 датски крони до 255 DKK вчера. Очакванията ни са това обезценяване да продължи и в близко бъдеще, като това може да се използва за печалби от къси позиции с договори за разлика.

USD/CAD – 8 часова

След спада под 1.34 и потвърждаването на пробива на 50-периодната средна ЕМА бе образуван низходящ канал на движение. Индикаторът Стохастик е под 20 пункта в зоната на разпродажбите, а котировките са до психологическа граница около 1.30, което ни кара да очакваме краткосрочно поскъпване до около 1.3080-1.3100, след което смятаме, че ще последва спад отново до 1.30, който да се използва за вход в къса позиция.

Cocoa – Дневна

Какаото записа близо 8% през последната половин година основно заради решение на правителствата на Гана и Кот д'Ивоар за повишаване на цената на основната съставка на шоколада. Въпреки това вчера котировките записаха значителен спад и пробиха долната граница на възходящия канал и 50-дневната средна, устремявайки се към 100-дневната ЕМА. Очакваме втората да ограничи поевтиняването и това да даде предпоставки за покупка на по-изгодна цена със средносрочна цел.

Dow Jones – 8 часова

Индустриалният индекс проби формираната съпротива около 27000 пункта и от миналия четвъртък насам продължава уверено своето движение. Индикаторът MACD има възход в положителна територия и всеки един момент е удачен за краткосрочна покупка с разположени близо до покупната цена стоп поръчки за ограничаване на загубите и прибиране на печалбите при по-сериозен спад. Въпреки новите максимуми не бива да се пренебрегват фундаментални фактори като търговския конфликт Пекин.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | петрол | фондова борса | Китай | пазари | индекси | отчети | Елана Трейдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини