Porsche с електрически спортен автомобил до края на годината

Автомобилът ще е изцяло електрически и ще притежава близо 600 к.с.

Porsche ще представи новия си електрически модел Taycan до края на годината, пише австрийското издание Die Presse.

Това ще е първото изцяло електрическо Porsche, с мощност 598 к.с. и максимална скорост 250 км/ч. Разстоянието, което ще изминава с едно пълно зареждане на батерията, е максимум 430 км. А цената на 4-местния автомобил е около 150 хил. евро.

Проектът на новото Porsche Taycan е на стойност около 1 млрд. евро и освен в производството на автомобила, компанията е инвестирала и в развитието на дизайна, както и в доизграждането на завода за производство на транспортни системи без шофьори.

Интерес към новото Porsche имат редица инвеститори, които са подпомогнали реализацията на немския спортен автомобил. Кредиторите са предимно банкери, застрахователи и пенсионни фондове. Новото Porsche е предизвикало интереса и у чуждестранни инвеститори, предимно от Азия.

Очаква се Taycan да бъде пуснат в края на тази година, а Porsche съобщи, че вече има повече от 20 000 бъдещи купувачи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: porsche | спортен автомобил | електрически | Taycan

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини