Потребителите ще могат да докладват фалшиво съдържание в Instagram

Постовете, оценени от потребителите като неверни, няма да се появяват в раздела „проучване“

Instagram добавя опция, чрез която потребителите да съобщават за публикации, които смятат за неверни. Приложението, което е собственост на Facebook, се опитва да предотврати дезинформирането и други злоупотреби, съобщават от компанията.

Постовете, оценени от потребителите като неверни, няма да се появяват в раздела „проучване“, също така няма да излизат при търсене чрез хаштаг.

 „Това е първата стъпка, към по-всеобхватен подход за справяне с дезинформацията“, заяви Стефани Отвей, говорител на Facebook.

Публикуването на невярна информация не е забранено в нито една от социалните мрежи на Facebook, но компанията предприема стъпки за ограничаване на обхвата на неточна информация и предупреждава потребителите за оспорвани претенции.

Facebook пусна функция за засичане на снимки в Instagram през май, за да търси неприемливо съдържание, а също така разшири програмата си за проверка на факти в приложението.

През февруари Instagram заяви, че ще забрани графичните изображения, показващи самонаранявания. Причина за това стана смъртта на британската тийнейджърка Моли Ръсел. Тогава имаше обществена реакция срещу Instagram, тъй като стана ясно, че в акаунта на 14-годишното дете има притеснителни материали за депресията и самоубийствата.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ