Позитивни настроения на европейските пазари след британското решение за Brexit

Щатските индекси прекъснаха положителните си резултати

Великобритания отхвърли възможността за провеждане на нов референдум за излизането на страната от Европейския съюз. След което британските депутати гласуваха с мнозинство от 210 гласа „за“, предложението на правителството за удължаване на Член 50, което на практика означава продължаване на процеса по напускате на Европейския съюз след крайния срок от 29 март. Така удължаването ще продължи до 30 юни, за което трябва депутатите да одобрят ново предложение за сделка.

На фона на събитията на острова основният индекс FTSE 100 напредна с 0.37 процента до 7185.43 пункта. Позитивните настроение в Европа доведоха до ръст на DAX, който се изкачи до 11587.47 пункта.

Щатските индекси S&P 500 и Nasdaq прекъснаха положителните си резултати от последните дни, след като завършиха деня на червена територия. Широкият индекс  се раздели с 0.09 процента, докато Nasdaq загуби 0.16% от стойността си до 7630.91 пункта. Основата на лошото представяне на индексите се дължи на слабите данни за продажба на нови жилища, което е един от важните икономически индикатори.

Продажбите на нови жилища спаднаха с 6.9% през януари, което бе повече от очакваното от анализаторите и знак за забавяне на щатската икономика. Dow Jones Industrial Average се размина с същата участ, след като добави 7.05 пункта до 25709.94.

Около гласуването във Великобритания лирата загуби част от стойността си, докато щатската валута се радваше на печалби. Силният долар отслаби цената на златото, което отново се потопи под 1300 пункта, след като изостана с почти 1 процент.

В четвъртък цената на петрола достигна до 4 месечен връх при цена от над 58 долара за барел. Наложените санкции от САЩ върху Иран и Венецуела свиха предлагането на нефт, при което пазара реагира с поскъпване на суровината.

Акцентите днес

Основен лихвен процент - Япония

В ранните часове на последния ден от седмицата Централната банка на Япония публикува информация за основния си лихвен процент, като данните не изненадаха пазарните участници, като банката запази текущото ниво на кредитиране на рекордно отрицателна стойност при -0.10%.

Инструменти на фокус

Editas Medecine – Дневна

Editas Medicine е пионер в технологията за генно инженерство. Сектора има голям потенциал за развитие, а техническият анализ на компанията дава сигнали а покупка, след като цената се оттласна от зоната на подкрепа около $20. Допълнително имаме пробив над тренд линията, пробив над 50 дневната средна и тестване на тази линия на подкрепа, откъдето цената започва възходящо движение. Пробив над локалния максимума при 25 долара е подходящ момент за влизане в позиция с краткосрочна цел при стойности около $30.

AUD/USD – 4 часова

Валутната двойка срещна нивото на подкрепа, образувано от 50 периодната средна, което даде нов тласък на цената във възходяща посока. Подкрепа за поскъпване на цената и достигане на нов локален максимум имаме от образуваната дивергенция, която се очаква да включи купувачите в търговията. При наличие на натиск от цената и поевтиняване на двойката под 0.7035 ще неутрализира анализа ни и ще насочи цената към тест на психологическата граница 0.7000.

NatGas US – 4 часова

Природният газ не успя да пробив нивото на подкрепа 2.75, което обърна нагласите на пазара и повиши цената на горивото до локалните максимуми. Нагласите ни са да видим формиране на възходящо движение, като първият импулс може да дойде при покачване на индикатора CCI над линията 100, което да тласне газта към линията на съпротива. Сигнал за покупка ще имаме при пробив на тази линия, което ще ни покаже, че пазарните участници са готови да придвижат цената над $3.

Nikkei 225 – 4 часова

Японският индекс трудно може да хване ясна посока на движение, което формира консолидация под формата на триъгълник. Пробив в която и да е посока не би било сигурен сигнал за формиране на устойчиво движение, затова на този етап ще следим за повече признаци, че цената е готова да поеме в дадена посока.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: европа | петрол | Великобритания | фондова борса | пазари | индекси | Brexit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини