Председателят на Foxconn се оттегля, за да отвори път на младите

Тери Гоу вероятно ще участва във вземането на стратегически решения

Председателят на тайванската Foxconn, която сглобява iPhone, заяви в понеделник, че планира да се оттегли от поста си през идните месеци, за да павира пътя пред по-младите таланти, предава Reuters. Тери Гоу коментира, че въпреки оставката, се надява да продължи да участва във вземането на стратегически решения за бъдещето на компанията. 

Оставката предстои да бъде обсъдена и гласувана от борда на Foxconn през следващите месеци. 

„Не знам откъде сте получили информацията, но трябва да кажа, че по принцип работя в тази посока – да се върна на втора линия или да се пенсионирам“, коментира пред Reuters Тери Гоу. Обръщайки внимание на дългогодишната си 45-годишна кариера, той казва, че трябва да предаде опита си на младите. 

Гоу изтъква, че ще участва в определянето на основната посока на компанията, но не и в ежедневната работа. „Вече съм на 69, мога да предам 45-годишния си опит“, коментира още той.  Целта му е се даде шанс на младите да се научат по-рано и да поемат по-рано високи позиции. 

Сред потенциалните наследници на Гоу е Лу Сун Чин, председателят на звеното Foxconn Interconnect Technology. 

Акциите на Foxconn поскъпнаха след новината за предстоящата рокада и затвориха с ръст от 3.2% в понеделник. 

Основаната през 1974 г. Foxconn се превърна в най-големия световен контрагентен производител сys 168.52 млрд. долара годишни приходи. Компанията сглобява устройства за Apple, SoftBank Group и други глобални технологични играчи. 

Миналия месец Foxconn отчете по-малък от очакваното спад на тримесечната печалба въпреки предупредителните сигнали от ключови клиенти, включително Apple, че търсенето на електроника се забавя.

Новината идва и три месеца след съобщението, че Foxconn преразглежда плановете си за разработване на подобрени панели с течни кристали в университетския кампус за 10 милиарда долара в Уисконсин. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | оставка | председател | Foxconn | Тери Гоу

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини