Президентският дворец на Абу Даби отвори врати за посетители (снимки)

Той може да бъде разгледан всеки ден

Снимка: Qasr Al Watan
„Дворецът на нацията“ на Абу Даби току-що отвори вратите си за обществеността и е толкова впечатляващ, колкото бихте очаквали.

Базиран в комплекса на президентския дворец в столицата на ОАЕ, Qasr Al Watan отдава почит на арабското наследство и дизайн.Със своите огромни бели куполи, буйни градини и драматични полилеи, новата забележителност има за цел да даде на посетителите по-добро разбиране на управляващите традиции и ценности на ОАЕ, разказва CNN.

След като влязат, гостите могат да разгледат изложби, които отбелязват арабски обичаи, както и да изживеят грандиозно нощно шоу, което се провежда всяка вечер.Интериорът в бяло, жълто и синьо, целящ да обозначи пейзажа на региона, се състои от редица големи зони, включително Голямата зала, както и стая, пълна с предмети, подарени на президента на ОАЕ от различни страни по света. 

В нея се помещава и библиотеката Qasr Al Watan, която се състои от над 50 000 книги и ресурси.Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, описа Qasr Al Watan като важен символ на прогреса на ОАЕ по време на церемонията по откриването му по-рано този месец.

"Туристическите обиколки на двореца ще служат като база от знания и ще повишат културното разбиране на ОАЕ.", заяви още той.

Церемонията бе водена от шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум и шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, принц на Абу Даби, а заместник-управители от седемте емирства също присъстваха.Откриването на Qasr Al Watan идва след големия успех на Лувъра в Абу Даби, който бе открит в края на 2017 г. и привлече един милион посетители през първата си година.

Цялата сграда на президентския дворец, в която се помещават официалните офиси на президента, вицепрезидента и принцът престолонаследник на Абу Даби, преди това беше затворена за посетители.

Qasr Al Watan е отворен седем дни в седмицата от 10:00 до 20:00 часа.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Абу Даби | ОАЕ | дизайн | Дворец на нацията | президентски дворец

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини