Най-големите инвестиционни банки

Приходите на най-големите инвестиционни банки падат до най-ниски нива от 2006 г.

Намаляват не само финансовите показатели, но и броят на служителите

Снимка: Pixabay
14:20 05.09.2019
Заради геополитическото напрежение, ниските лихвени проценти и бавния растеж, най-големите банки в света отчитат приходи, които по своя размер не са били толкова малки от 2006 г. насам.

Продажбите на 12 от най-големите инвестиционни банки в Европа и САЩ са спаднали с 11% до 76,8 милиарда долара през първата половина на тази година - най-ниската цифра отпреди финансовата криза, сочат данните на Coalition.

Фиксираните приходи на банките, както и поделенията за търговия с валути и стоки отбелязват спадове, а също и поделенията за инвестиционно банкиране. Но бизнесът с активи е пострадал най-много - със 17% спад, пише "Бизнесинсайдър".

Според „Файненшъл таймс“ акциите може да продължат да падат, тъй като по-строгите правила за защита на инвеститорите в Европа може да доведат до това и други банкови гиганти се присъединят към Deutsche Bank, която се отказа от бизнеса с търговия с акции и напусна Уолстрийт.

В последнитеи месеци приходите на Deutsche Bank, Morgan Stanley и други банки не покриват очакваните прогнози на аназилаторите.

Deutsche Bank отчете загуба от 3,5 милиарда долара през второто тримесечие, много по-голяма от прогнозираната от Credit Suisse 2.8 млрд. долара. Morgan Stanley също пострада, като приходите от търговия с акции намаляха с 14% - най-лошото представяне спрямо всяка банка на Wall Street - и общите приходи от продажби и търговия - с 12%.

Броят на персонала в инвестиционните банки също се е свил с 1500 души между януари и юни, съобщи Coalition. Както икономическата несигурност, така и технологичните промени играят роля за съкращаването на работните места.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акции | банки | приходи | спад | финансова криза | инвестиционно банкиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини