Продават на търг кецовете от "Завръщане в бъдещето"

Очаква се самовръзващите се кецове да донесат поне 70 000 долара

Снимка: Sotheby’s
Рядък чифт на Nike, известен като "Луните обувки" може да донесе до $160 000 на търг на Sotheby’s.
Аукционната къща от Ню Йорк предлага на колекционерите да наддават за редица редки маратонки в партида, наречена "Стоки за стадиона: The Ultimate Online Sneaker Collection".

"Moon Shoe" се очаква да достигнат цена между 110 000 и 160 000 долара, като стартовата оферта е определена на 80 000 долара. Към петък сутринта не бяха подадени оферти, но наддаването приключва на 23 юли.Според Sotheby's, редкият чифт маратонки е "един от най-значимите артефакти в историята на многомилиардната спортна марка". Дизайнът, който се отличава с "вафлена подметка", получава името си, тъй като прилича на модела, оставен на повърхността на Луната от астронавтите при кацането през 1969 година.

Две копия на прочутите самовръзващи се "Nike" маратонки на Марти МакФлай от филма "Завръщане бъдещето част 2" също се продават на търга. Единият чифт е направен през 2016 г., а другият - през 2011 г. 

От Sotheby's очакват наддаването да достигне някъде между $50 000 и $70 000.

Според Sotheby's, маратонките от 2016 г. са по-желани, тъй като Nike пуска само 89 чифта, в сравнение с 1500 чифта, пуснати през 2011 г. По-късната версия включва и технология за реална мощност.

Общо 41 дизайна се продават на търга, като колекцията включва старинни предмети, както и редки обувки, създадени в сътрудничество със знаменитости - като маратонката Adidas, проектирана от рапъра Кание Уест.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търг | маратонки | Завръщане в бъдещето | самовръзващи се

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини