Прокуратурата разследва скандала с надплатените от МФ партийни субсидии

Проверката на ВАП е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров

Снимка: Economic.bg/ Архив
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховната административна прокуратура (ВАП) да направи проверка дали е бил нарушен Законът за политическите партии при определянето и изпращането на партийните субсидии за 2018 г.

Прокуратурата се е сезирала заради информацията от „Шоуто на Слави“, че парламентарно представените политически партии и невлязлото движение „Възраждане“ са получили през 2018 г. над 6.5 млн. лв. повече, отколкото е трябвало да получат според разпоредбите в Закона за държавния бюджет. Средствата се отпускат от Министерството на финансите на четири части всяка година.

За нуждите на проверката, информация ще бъде изисквана от Министерство на финансите, Централната избирателна комисия и Сметната палата. За целите на проверката ще бъде потърсено съдействието на Сметната палата, в съответствие със законовите ѝ правомощия за финансов контрол по отношение на политическите партии и съобразно подписаното Споразумение за сътрудничество между Прокуратурата и Палатата.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: субсидии | прокуратура | Сотир Цацаров | Слави Трифонов | Върховна административна прокуратура | ВАП | партийни субсидии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини