Прокуратурата влезе във Фонд "Земеделие" заради делото срещу Миню Стайков

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси

Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси.

Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Припомняме, че миналата година прокуратурата обвини Стайков и още няколко души в участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно беше обвинен и синът на Миню Стайков - Стайко Стайков. Разследването продължава от тогава.

По делото за злоупотреби с европейски средства срещу Миню Стайков беше разпитван и бившият министър на земеделието Румен Порожанов, който подаде оставка, след като станаха ясни редица нарушения по ПРСР във връзка с проектите за къщи за гости. Порожанов бе атакуван именно заради работата си като директор на фонд "Земеделие" по времето, когато са правени и одобрявани проектите.

Стайков пък беше обвинен за злоупотреби по програмата "Млад фермер". Твърденията на прокуратурата са, ме приближени до него лица са получавали финансиране по нея.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дело | Фонд Земеделие | прокуратура | ДФЗ | разследване | Миню Стайков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини