Проверяват и имотите на Крум Зарков от БСП

Тя е възложена на КПКОНПИ и НАП от прокуратурата

Снимка: Economic.bg
Върховната касационна прокуратура възложи на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Националната агенция за приходите (НАП) да проверят произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на депутатът от БСП Крум Зарков, съобщиха от прокуратурата.

В рамките на проверката ще бъде предоставена информация за притежаваните от Зарков недвижими имоти, историята по собственици на всеки един имот, декларирането им в съответните общински райони относно заплащането и продажната цена на дължимите данъци и такси, както и произхода на средствата за покупката.

На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи.
 
Зарков ще трябва да даде съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имоти | проверка | БСП | Крум | Зарков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини