Работните места в САЩ са във фокуса на инвеститорите

В края на щатската сесия Dow Jones записа ръст от 180 пункта

Снимка: Pixabay
Американските фондови пазари успяха да прекратят негативната си серия и в сряда приключиха търговия на зелена територия. Причина за повишенията се оказаха някои положителни новини от търговския фронт, които повдигнаха оптимизма сред инвеститорите преди започващите в четвъртък преговори между Вашингтон и Пекин. Вчера Bloomberg съобщи, че Китай е отворен към възможността за сключване на ограничена търговска сделка със САЩ, докато според Financial Times Китай е предложил да увеличи с 50% покупките си на селскостопански продукти от американските фермери до стойност от 50 милиарда долара. В края на щатската сесия Dow Jones записа ръст от 180 пункта, а S&P500 и NASDAQ напреднаха със съответно 0.9% и 1%.

Технологичният сектор се отчете с най-добри резултати, напредвайки с над 1%. В края на сесията фокусът се насочи към доклада от последното заседание на Фед. В протокола от срещата на Федералната комисия по отворените пазари на 17-18 септември се посочва, че е установено увеличаване на риска от влошаване на икономическите прогнози. Също така ръководството на Федералния резерв официално е започнало да обсъжда докъде трябва да се простира кампанията на централната банка за намаляване на лихвените проценти, въпреки че банкерите вече се споразумяха да облекчават политиката си при наличие на риск за икономиката на САЩ.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

В четвъртък в 15:30 часа Бюрото по статистика на труда в САЩ ще публикува данни за промяната в нивото на инфлация в страната. Очакванията са индексът на потребителските цени да запази ръста си от 0.1% за септември, докато основният индекс, който изглажда данните, премахвайки движението в цените на храни и горива, да намали покачването си от 0.2%, спрямо 0.3% за август.

Инструмент на фокус - Twitter Inc.

Акцията на Twitter продължава движението си във възходящ трендови канал от началото на годината, като към момента е на път да тества долната му граница. Подкрепата е допълнително подсилена от 200-дневната ЕМА, която се намира около цена $37.50. Смятаме, че това ниво би било удачно за покупка, ако се пласира близък стоп за ограничаване на загубите при евентуален пробив.

USD/JPY

Силното представяне на японската йена изведе USD/JPY до ниво 105.00, където валутната двойка намери солидна подкрепа от пазара. Въпреки че за обръщане на тренда все още е рано да се говори, при формиране на второ по-високо дъно на седмична база, бичите нагласи ще започнат да доминират. При подобен сценарии, покупка ще бъде оправдана, а целта ще бъде достигане до нива около 112.50.

XAG/USD

След като достигна до годишен максимум при цена $19.50, среброто загуби позиции, давайки начало на низходящ тренд. След последната вълна на поскъпване, ценният метал се намира в близост до силна съпротива. Низходящо пресичане на индикатора стохастик може да се приеме като сигнал за вход в къса позиция, като целта ще бъде достигане до нов локален минимум под $17 за тройунция.

CAC40

На седмичната графика на САС40 можем да забележим, че през 2019 година френският индекс се движи вълнообразно, постигайки три последователни по-високи върха. Впечатление прави, че пониженията в цената биват ограничени в близост до 50-периодната експоненциална средна. Към момента индексът отново е на път да тества подкрепата, като неуспешен пробив ще бъде отлична възможност за вход в дълга позиция.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Фед | борсови индекси | цена на акции | пазар на акции | турски пазар

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини