Ремонтът на гарите Зимница и Стралджа ще струва 33 млн. лв.

НКЖИ подписа договора за реконструкция на контактната мрежа в гарите с „ВДХ“ АД

Снимка: НКЖИ
13:30 30.09.2019
Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) подписа днес договора за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа, който се осъществява с европейско финансиране по програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Изпълнител на проекта е „ВДХ“ АД (бившото „Водстрой 98“), а цената на проекта е близо 33 млн. лв. с ДДС.

„Това е поредният договор за изграждане на железопътна инфраструктура, който сключваме. Показваме, че спазваме политиката си. Надявам се през следващите седмици да бъдат сключени още 2 договора за строителство. Не на последно място, очаквам и решенията на ВАС, който да се произнесе по процедурите за отсечката Елин Пелин-Костенец. Вече имаме сключен договор за проекта Костенец-Септември, в подготовка сме за сключване на договор за Пловдив-Бургас-фаза 2“, коментира генералният директор на компанията инж. Красимир Папукчийски при подписването на договора.


Източник: НКЖИ

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 36 месеца.

„Мога да ви уверя, че аз и ръководителят на проекта ще следим много строго за спазване на срокове и договорите, включително за контрола върху работните програми и технологиите на строителство. Очаквам проектът да бъде приключен в срок“, допълни Папукчийски.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НКЖИ | ремонт | гари | еврофинансиране | ВДХ | Водстрой | Стралджа | Зимница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини