Revolut се разширява извън Европа

Платформата за онлайн банкиране вече има 20 000 клиенти в страната

Снимка: Revolut
Финтех стартъпът Revolut пусна своето приложение в Австралия днес, отбелязвайки първото си разширяване извън Европа. Платформата за онлайн банкиране заяви, че постепенно ще регистрира 20 000 австралийци, които вече са в списъка на чакащите, докато нови клиенти ще трябва да почакат малко по-дълго.

Компанията се разраства бързо, откакто е основана през 2015 г., като има общо над пет милиона клиенти. Цифровата банка спечели популярност със своята валутна услуга, която предлага реалния валутен курс, и добави повече функции към своята платформа през последните години, включително бизнес сметки и търговия с криптовалута.

Уил Меън-Хийп, мениджърът на Revolut за региона на Азиатско-тихоокеанския регион, заяви, че компанията няма да предлага тези допълнителни функции в Австралия, тъй като приема „умерен подход“. „Изпращането на пари между Великобритания, Европа и Австралия по традиция е скъпо и отнема много време, тъй като трансферите отнемат до три работни дни”, заяви Меън-Хийп. "Да ги направим незабавни и свободни между клиентите на Revolut е огромна стъпка към разрушаването на финансовите граници и ще задържим парите в джобовете на нашите клиенти", добави той.

Revolut избра Мелбърн за австралийския си офис и заяви, че ще изгради и по-малки екипи в Сидни и Пърт. Компанията планира да наеме до 30 души в страната до края на годината.

Базирана в Лондон, Revolut досега е набрала 336 млн. долара от инвеститори, включително и от първия си поддръжник DST Global. Последно бе оценена от инвеститорите на 1.7 млрд. долара.

Компанията е една от многото за финансови услуги, базирани на мобилни приложения, които се опитват да се конкурират с утвърдените финансови играчи. Тя получи европейски лиценз за банкови услуги в края на миналата година, като се присъедини към други британски финтех компании като Monzo и Starling, които са кандидатствали за подобни разрешителни. Тя също така има лицензи за работа в Япония и Сингапур.

Revolut вече има лиценз за електронни пари в Европа, който е разрешен при регулаторния режим на Австралия, заяви говорител на CNBC. За да влезе на австралийския пазар, Revolut твърди, че си партнира с местна банка, но отказа да коментира името на заемодателя, който ще държи потребителски средства.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Австралия | финтех | дигитална банка | Revolut

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини