Рим ще глобява голи туристи и похапващи край забележителностите

Мъжете не могат да ходят без тениски

Местните власти в Рим искат да ограничат лошото поведение на туристите с множество нови правила, които обхващат всичко - от похапване на открито до пиене от обществените чешми.

Италианската столица обяви извън закона мъжете, които не носят тениска на публични места, както и практиката на поставяне на "любовни катинари" по мостовете - и двете ще носят глоба.

Яденето на храни около популярни туристически атракции като фонтана Треви също е не-не според новите правила, както и докосването на устните ви срещу чучура, когато се пие от римски обществени фонтани.

Градският съвет е актуализирал и разширил списъка си с регламенти, някои от които датират от 1947 г., за да създаде нов пакет от правила.

Забранява се артисти, облечени като римски центуриони около туристически точки, които изкарват пари от снимки с туристите.

Римските власти също са заплашвали „тежки глоби“ за тези, които са били уловени или плуват в градските фонтани.

Достъпът с куфари с колела или детски колички до Испанските стъпала е забранен.

Забранено е също къпането във фонтаните, както и допирането с уста до чучурите на обществените чешми.

Някои нарушения на тези нови правила могат просто да ви донесат забележка от старана на полицейските патрули, но за други ще отнесете глоба или ще ви бъде забранен достъп до зоната за следващите 48 часа, пише "Индипендънт".

Кметът на Рим Вирджиния Раги каза пред Телеграф: "Рим е и винаги ще бъде гостоприемен, но това не означава толериране на лошо поведение и щети, нанесени на нашия град."

Тя каза, че ще пише на чуждестранни посолства, като ги моли да информират гражданите за новите правила, когато посещават града.

„Старите правила бяха актуализирани, за да се адаптират към нуждите на модерното общество“, добави Марко Кардили, заместник-началник на щаба и делегат по сигурността в Римския съвет.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | храна | туристи | забележителности | Рим | тениска

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини