Сделката с Ripple изстреля акциите на MoneyGram със 150% нагоре

По-рано днес блокчейн стартъпът обяви, че ще инвестира 30 млн. долара в компанията за парични трансфери

Платежният блокчейн стартъп Ripple е сключил сделка за закупуване на дял от гиганта за парични трансфери MoneyGram, съобщават от компанията. След обявяването на сделката книжата на MoneyGram поскъпнаха със 144% в предварителната търговия.
 
Според Wall Street Journal и Fortune Ripple ще похарчи 30 млн. долара за закупуване на акции на цена от 4.10 долара за брой, като по изчисления на Economic.bg компанията ще придобие дял от около 12%. Сделката предвижда също и опция през идните две години MoneyGram да продаде допълнителни 20 млн. долара в акции на същата цена.
 
Ripple е извършил покупката на три пъти по-висока цена от текущата стойност. Един брой вчера се е търгувал за 1.45 долара, показват борсовите данни.
 
Споразумението предвижда също MoneyGram да използва услугата xRapid на Ripple, която служи за трансфер на криптовалутата XRP, собственост на стартъпа.
 
MoneyGram вече оперира в 200 страни и територии и има около 600 млрд. долара обработени парични преводи на глобалния пазар. Понастоящем компанията използва традиционни валути.
 
„Наложително е да продължим да подобряваме нашата платформа и да осигуряваме най-ефективното решение за получаване на средства от точка А до точка Б“, коментира Алекс Холмс, изпълнителен директор на MoneyGram. По думите му използването на xRapid ще позволи незабавното трансфериране на щатски долари до валути, съответстващи на крайните дестинации, 24/7. Това „има потенциал да революционизира нашите операции и драстично да рационализира глобалното управление на ликвидността“, казва още той.
 
„Това е огромна стъпка в трансформирането на трансграничните плащания и очаквам партньорството между нашите компании да е дългосрочно, много стратегическо“, коментира пък главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: парични преводи | криптовалути | Ripple | XRP | MoneyGram | xRapid

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини