Русия подозира Apple и Samsung, че умишлено намаляват производителността на смартфоните

Депутат от Либерално-демократическата партия настоя за проверка по случая

Комитетът на Държавната дума по икономическа политика, промишленост, развитие на иновациите и предприемачество подозира Apple и Samsung, че съзнателно намаляват производителността на смартфоните, за да увеличат продажбите на нови модели.

Депутатът от Либерално-демократическата партия на Русия Александър Старовойтов призовава руския регулатор „Роспотребнадзор“ да направи проверка по случая, пише РИА „Новости“.

"Убедени сме, че този алгоритъм за забавяне на софтуера с цел увеличаване на продажбите на нови приспособления се използва и на територията на Руската федерация", се казва в позицията му.

„Смятаме, че е целесъобразно да се възложи на Комитета на Държавната дума по икономическа политика, промишленост, иновативно развитие и предприемачество да поиска от „Роспотребнадзор“ да идентифицира нарушения на територията на Руската федерация и след това да разгледа въпроса в Съда на Европейските общности”, става ясно от документа, приет на пленарната сесия на долната камара.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | apple | Русия | смартфони | регулатор | производителност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини