Русия пусна туристически влак от Санкт Петербург за Норвегия

Цялото пътуване отнема 11 дни

Снимка: Pixabay
Русия пусна туристически влак от Сант Петербург за Норвегия, който ще превозва пътници през арктическия регион и ще им предоставя възможност да видят трудно достъпни по друг начин места, съобщиха руските медии. 

Пътуването отнема 11 дни, в които пътешествениците ще минат през Петрозаводск, историческия град Кем и Мурманск, най-големият град на север от Полярния кръг. Там туристите ще се прекачат на автобус до Киркенес в Норвегия, а пътуването им ще завърши с разходка с лодка до Осло или по въздух до остров Шпицберген.

Първата обиколна на влака започна вчера от гара Санкт Петербург с 91 пътници от седем различни държави, сред които САЩ, Германия, Норвегия, Русия и други. 

Туристическият влак, наречен "Заринголд", разполага с два вагон-ресторанта и удобни спални вагони. Предвижда се влакът да се движи по маршрута два пъти през следващата година и четири пъти през 2021 г. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: влак | Русия | Норвегия | туристи | пътуване | арктически регион

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини