Ryanair пуска нова авиокомпания - Malta Air

В нея Малта ще има "златна акция"

16:12 11.06.2019
Ryanair създава ново подразделение, базирано в Малта, с цел да увеличи присъствието си на острова и да достигне до Северна Африка, като добави още едно дъщерно дружество към своята група от авиокомпании.

Ryanair има структура, подобна на тази на IAG, собственик на British Airways, като оперира с все по-голям брой дъщерни дружества, включително австрийските и полските авиокомпании Laudamotion и Ryanair Buzz, както и основната си базирана в Дъблин Ryanair.

След като малтийското правителство заяви, че е в напреднали преговори с Ryanair за създаването на дъщерното дружество, ирландската авиокомпания обяви, че ще направи това чрез закупуването на малтийския стартъп Malta Air, в който ще премести шестте си самолета, базирани в страната.

„Malta Air с гордост ще лети под малтийско име и флаг, като планираме да увеличим малтийския флот, маршрути, трафик и работни места през следващите три години“, заяви изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лири.

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа заяви, че планира да увеличи флота си на острова до 10 самолета в рамките на три години и да ги преименува като Malta Air за лятото на 2020 г.

Над 50 самолета, базирани във Франция, Италия и Германия, също ще бъдат преместени в малтийския регистър, което ще позволи на екипажите да плащат данъци на местно ниво, вместо в Ирландия, където те са задължени да го направят при сегашните условия, добави Ryanair.

Министърът на туризма на Малта Конрад Мици заяви в понеделник във Facebook, че авиокомпанията ще има „златна акция“ - механизъм, който обикновено означава, че за емисии на акции или поглъщания е необходимо съгласието на правителството.

Авиокомпанията също така ще създаде хангарни съоръжения за ремонт и поддръжка в Малта, добавя той, добавяйки, че няма да има въздействие върху държавната Air Malta, тъй като двете авиокомпании ще предлагат различни допълнителни услуги.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ryanair | Малта | авиокомпания | златна акция | дъщерно дружество | Malta Air

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини