Съдът отмени заповедта на РИОСВ за спирането на пернишкия ТЕЦ

Решението може да се обжалва във ВАС

17:00 11.09.2019
Административен съд – Перник постанови да бъде спряно изпълнението на заповедта на РИОСВ от миналата седмица за спиране на двата парогенератора на ТЕЦ „Република“. Мярката беше наложена заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Тя влезе в сила на 5 септември с цел предотвратяване на замърсяване на околната среда. Оттогава 20 хил. абонати на топлоснабдителното дружество са без топла вода.

Определението на пернишките магистрати не е окончателно и подлежи на обсъждане пред Върховния административен съд (ВАС) в 7-дневен срок.

Преди дни от топлофикационното дружество в Перник предупредиха, че заради мярката на РИОСВ жителите на града ше останат без топла вода. Дружеството продължава да твърди, че обгазяването на Перник през нощта не е свързано с дейността му и не е редно да се нарочва, тъй като досег 16 екоинспекции не са установили проблем.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: отпадъци | Перник | ТЕЦ | Нено Димов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини