Само големите фирми ще получат отсрочка за касовите апарати

Според финансовият министър скандалът с венецуелските пари в България няма да спре страната по пътя на еврото

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
Големите фирми, които използват компютърни системи за управление на продажбите, ще получат отсрочка до септември за привеждането на дейността си спрямо новите изисквания на НАП. Това каза в ефира на bTV финансовият министър Владислав Горанов. Той допълни, че за малките търговци, регистрирани по ДДС, които използват обикновени касови апарати, срокът остава 31 март.

Министърът изрази учудване, защо дискусията по невъзможността за съобразяване с изискванията тръгва чак сега, при положение, че за новите правила се е знаело още от август миналата година.

Коментирайки трансфера на пари от Венецуелската държавна петролна компания, оказали се в българската "Инвестбанк", Горанов обяви: "Не бива да се самобичуваме прибързано. Преводите са съмнителни, но не са незаконни, защото са извършвани от упълномощените за това хора". Той припомни, че преди да стигнат до "Инвестбанк" парите са минали през няколко кореспондентски банки в страни, "които претендират да са по-развити и по-богати от България".

Попитан дали България ще успее да влезе в чакалнята на Еврозоната до края на тази година, финансовият министър обяви, че няма причина това да не стане.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Владислав Горанов | касови апарати | нови касови апарати | подмяна на касови апарати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини