САЩ затягат легалната имиграция с ново правило

То може да доведе до намаляването ѝ наполовина

Снимка: БТА
07:44 13.08.2019
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп представи ново правило, според което легалната имиграция може да се намали наполовина, като се отказват визи и постоянно пребиваване на стотици хиляди хора заради това, че са твърде бедни, предава Reuters.

Новото правило влиза в сила 15. октомври. То би отхвърлило кандидатите за временни или постоянни визи, ако не покриват достатъчно високи стандарти за доходи. То ще засегне и имигрантите, използващи щатски и федерални програми за помощи в сферата на здравеопазването и получаващи купони за храна, ваучери за жилища и други социални помощи. 

И сегашните закони в САЩ изискват от хората, искащи постоянно жителство, да докажат, че няма да са в тежест на хазната. Новите мерки обаче са още по рестриктивни, като ще вземат предвид образование, доходи, здравословно състояние, както и дали кандидатите са получавали социални помощи. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | социални помощи | имиграция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини