Сгъваемите смартфони ще достигнат 50 млн. продажби до 5 години

Някои производители избързаха с представянето на такива устройства

21:17 15.08.2019
Смартфоните със сгъваеми екрани ще достигнат 50 млн. продажби през 2024 г., сочи актуално проучване на IHS Markit. Прогнозата идва, след като няколко компании обявиха такива устройства през настоящата 2019 г. 

В началото на годината огъващи се телефони показаха Samsung и Huawei – става дума съответно за Galaxy Fold и Mate X. Пазарният дебют и на двата обаче бе отложен. Все пак от доклада на HIS Markit става ясно, че все още има положително отношение към бъдещия смартфон сегмент.  

Технологията за огъване на дисплеи все още не е съвършена и това е една от причините за забавянето. Колкото и компаниите да твърдят, че са готови, анонсите им като че ли бяха прибързани, може би резултат от желанието им да заявят позиции на бъдещия пазар. Доказателство за това е отложеното пускане на Galaxy Fold на Samsung заради дефект. Неотдавна директорът на мобилния бизнес на корейския гигант Ди Джей Кох призна, че компанията е решила да лансира устройството, преди то да е било напълно готово.

Самата технология е пряко обвързана и базирана на OLED дисплеите. Те все още са присъщи за по-високия клас телефони, но уверено се насочват и към по-ниско ориентираните модели. Анализаторите са убедени, че тепърва предстои по-широкото възприемане на този тип екрани. 

Любопитно е, че въпреки свиващите се доставки на смартфони в глобален план, броят на устройствата с OLED не е намалял. Всъщност през следващото тримесечие се очаква 30% скок на телефоните с такива екрани. Ръстът в производството на OLED дисплеи се обуславя и от внедряването на скенери за пръстови отпечатъци директно под екраните. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | продажби | прогноза | Huawei | дисплей | OLED | сгъваем | сгъваеми смартфони | огъващ се телефон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини