Shazam вече засича песни и през слушалките

Функцията е достъпна само за Android на този етап

Снимка: Pexels
Приложението Shazam отдавна е доказало полезността си, давайки възможност на човек да идентифицира непознати песни и да намира текстовете им само чрез слушане на аудио. Има обаче един недостатък – за да може софтуерът да си свърши работата, човек трябваше да осигури начин парчето да бъде чуто от апликацията през микрофоните на смартфона или таблета. 

Вече не. Нова функция, наречена Pop-up Shazam, налична в най-новата версия на приложението за Android, работи със звук, възпроизведен през слушалките, докато апликацията е на фонов режим. Когато идентифицира музиката по този начин, Pop-up Shazam се появява като чат иконка на екрана на телефона. Новата опция може да бъде активирана през Settings. 

Тестове на Pop-up Shazam с приложения като Spotify и YouTube показват, че тя се справя доста добре, става ясно от информация в The Verge. 

Любопитно е, че актуализацията все още не е достъпна за iOS. Това изглежда малко странно, доколкото през миналата година Apple придоби Shazam за 400 млн. долара. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | Android | Музика | песни | Shazam

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини