Шотландски замък с пъб и тайна спалня се продава за £8 млн.

Той е наскоро реновиран и в перфектно състояние, само на 10 мили от Единбург

Снимка: Savills
22:12 19.08.2019
Грандиозен шотландски замък, който наскоро е бил реновиран, и към него е добавен и частен пъб, излезе на пазара с цена от 8 милиона британски лири (9,7 милиона щатски долара).

Известен като Замъкът Сетън, имотът в провинцията Източен Лотиан - приблизително на 10 мили от Единбург - се намира на мястото на двореца Сетън, смятан за любим дом на Мери, кралицата на Шотландия.Когато дворецът е съборен, замъкът е построен на неговото място през 1789 г. от известния шотландски архитект Робърт Адам, който използвал камъка от бившата резиденция.

Историческата цялост на замъка е добре запазена, отчасти благодарение на вековната собственост на едно семейство, държало дома от края на 18 век до 2003 г., според съобщение на агенция за недвижими имоти Savills, която споделя предлагането на имота с Rettie & Co.Оттогава замъкът е имал още двама собственици, а имотът е закупен най-накрая през 2007 г. за 5 милиона паунда, пише Mansion Global. Не е ясна обаче самоличността на собствениците.

През последното десетилетие замъкът преминава цялостен проект за реновиране, включително инсталирането на исторически френски дъбов под и възстановяването на кули, комини и парапети. Актуализиран е и за съвременен начин на живот.„Замъкът Сетън е една от най-значимите и най-забележителните сгради на Шотландия, с осемвековна история и легенда, издълбани дълбоко в стените му“, казва Джейми Макнаб, ръководител на екипа по продажби в Savills Edinburgh.Разположен на повече от 18 000 кв. фута, домът разполага с приемна с коринтски колони и каменно стълбище, трапезария, оригинални камини на дърва, библиотека, кухня и стая за билярд. По-съвременните допълнения включват хеликоптерна площадка, фитнес зала и домашно кино.

Има и два апартамента с три спални, разположени в западното крило: котидж Дарнли и котидж Ботуел, кръстени на съпрузите на Мери, кралицата на Шотландия; както и скрита спалня, наречена „Hideaway“ (Убжище), до която се стига по дискретно секретно стълбище.В оригиналната сграда е добавен и традиционен шотландски пъб.

13-те акра земя, върху които е разположен имотът, "прилягат на мащаба и величието на замъка", се казва в обявата за имота, и върху тях са разположени още мост от 15-и век, файтони, тревни площи, ливадите на парка и диви цветя.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | имот | галерия | Шотландия | кралица | замък | Сетън | Мери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини