Щатските индекси се повишиха въпреки кризата с Boeing

Технологичните компании компенсираха срива на акциите на авиопроизводителя

Снимка: БТА

Световните борси започнаха седмицата със силно повишение, което показа позитивните настроения на инвеститорите. Щатските индекси се повишиха вследствие на доброто представяне на технологични компании като Apple и Facebook, които покриха загубите на Boeing. Dow Jones Industrial Average напредна с 200.64 пункта до 25650.88, след като в началото на търговската сесия изостана с близо 200 пункта.

До края на деня индексът  S&P 500 добави 1.47% към стойността си основно заради силното поскъпване на технологичните компании. Това повиши технологичния индекс Nasdaq с повече от 2 процента до 7558.06 пункта, което сложи край на 5-дневната поредица от спадове. Цената на акциите на самолетния производител Boeing отбеляза най-големия си спад от близо 18 години насам, след като в неделя самолет на компанията от популярния модел 737 MAX 8 се разби в Етиопия.

Търговията в понеделник внесе оптимизъм за пазарите, след като щатските индекси загърбиха най-лошата си седмица от началото на годината. Водещи бяха печалбите в технологичния сектор, където NVidia поскъпна с близо 7 процента, след като обяви, че ще купи Mellanox Technologies за $6.8 млрд. В  Европа индексите изпратиха деня на зелена територия, след като немският DAX добави 0.75 на сто до 11543.48 пункта.

Въпреки напрежението около Brexit търговията в Лондон изкачи основния индекс FTSE 100 до 7130.62 пункта. В центъра на вниманието в Европа беше банковият сектор, който се изкачи с 1.5%.

Цената на златото не можа да задържи психологическото ниво от 1300 пункта, при което поевтиня с 0.36%, под натиска на бурната търговия с рискови активи. Цената на петрола достигна $56.76/барел, след като енергийният министър на Саудитска Арабия коментира, че не се очаква ограниченията за добив от OEPC да бъдат прекратени преди юни.

Министерството на търговията в САЩ ще изнесе данни за нивото на инфлацията в страната от 14:30 часа. Индексът на потребителски цени, който измерва инфлацията се очаква да се повиши с 0.2% за миналия месец. На годишна база потребителските цени се прогнозират да запишат ръст от 1.6%, както предходния месец.

Xerox

Акциите на Xerox са добро попълнение към портфейла на всеки инвеститор след като цената се намира над тренд линията, което показва, че купувачите са взели превес над продавачите. Последният спад от края на годината до близо $19 се разчита, като завършващо движение на низходящия тренд, което бързо беше покрито и образува обръщащ модел. Докато цената се намира над тренд линията са в сила покупките с ниво за ограничаване на загубите под 27 долара за акция и потенциална печалба около $40.

USD/JPY

В началото на седмицата щатската валута се засили, което повиши валутната двойка USDJPY, като очакваме покачването да продължи до срещана на по-сериозна съпротива от горната граница на канала или от низходящата тренд линия, откъдето да се възстанови низходящия тренд. Това е добра възможност за  продажба   на валутната двойка с потенциална печалба тест на минимума около 110.75. Очакванията ни са валидни до задържане на котировките под 50 периодната средна.

Corn

При царевицата се наблюдава, че продажбите са водещи при търговията, което понижи цената до линията на подкрепа и кара цената да пробва пробив под низходящия канал. Това би довело до силно понижение до нивото на подкрепа около 355 долара и дори по-ниско. Ако сигнал за продажба ще имаме при затваряне на дневна свещ под $360, което ще ни предпази от фалшиви пробиви под линията на подкрепа.

CAC40

Френският индекс се намира в устойчив възходящ тренд, при които имаме сигнал за покупка след лека корекция и отскачане от тренд линията. Сигнала идва от индикатора Стохастик, който формира скрита дивергенция, която е тренд продължаваща формация. За второ потвърждение на сигнала може да използваме пробив над локалния максимум при 5316 пункта, над който може да пласираме чакаща поръчка за покупка с ограничаване на загубите под 5000 пункта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: Boeing | царевица | Brexit | щатски индекси | Боинг | международни финансови пазари | европейски пазари | цена на златото | цени на петрола

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини